Makalösa 3D-illustrationer gjorda med enbart papper & klister

Illustratören och papperskonstnären Yulia Brodskaya från Ryssland har skapat konstnärliga 3D-illustrationer med ”Quilling-teknik”.

Papper-3d-illustrationer med Quilling-teknik

Allt började för 6 år sedan då Yulia Brodskaya började experimentera med olika tekniker att skapa illustrationer med papper. Detta ledde till en hel del uppmärksammade jobb för bland annat Paramount films, Godiva Chocolates och modedesignern Issey Miyake.

yulia-10

Konstverket på bilden ovanför är det första i serien som Yulia Brodskaya anser vara en kärleksförklaring till materialet och tekniken. Det är ett försök till att hitta en ny profil för dessa pappershantverk och föra dem till en nya nivåer när det gäller att förmedla mening och känslor.

yulia-7

Tekniken som används kallas för Quilling och går ut på att man viker, rullar, formar och klistrar papper mot en bakgrund. Illustrationerna föreställer ofta äldre människor på grund av Yulia Brodskayas rädsla för döden. Hon anser att det är viktigt att skildra äldre människor med värdighet. Detta genom att göra dem i klara färger samt visa upp deras intressen.

yulia-8

Mer bilder finns att se på hennes hemsida och i den nyligen utgivna boken som heter ”Paper Cut: An Exploration Into the Contemporary World of Papercraft Art and Illustration”.

yulia-1

yulia-2

yulia-5

yulia-6

yulia-3

yulia-4

Fler berättelser
Sofistikerade soffan Hamper av Passoni Nature

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.