3D-utskrivna skulpturer visar optisk illusion med Fibonaccital

Den här serien rörliga skulpturer har tagits fram med en 3D-skrivare av designern och föreläsaren John Edmark. Skulpturerna ger intrycket av att konstant förändras som en Zoetrop gör, med en rörelse baserad på naturligt förekommande Fibonaccital.

skulpturer med Fibonaccital av John Edmark

John Edmark är föreläsare på Stanford University och har gjort skulpturerna till den populära DIY-sidan Instructables, som sedan 2011 ägs av företaget Autodesk. Videon och bilderna föreställer solida 3D-utskrivna skulpturer som roterar i en hastighet av 550 varv/minut. Samtidigt filmas de i 24 bildrutor per sekund med en kamera som har en exponeringstid på 1/20000 sekund.

fibonacci-3d-utskrivna

Rotationen är synkroniserad med kameras bildrutehastighet, så att en bild tas varje gång skulpturen roterat ungefär 137,5 grader. Varje blad har placerats på ett unikt avstånd från den övre mittdelen. Detta gör att det ser ut som att varje blad vandrar ner från toppen. Datormodellen gjordes med hjälp av modellerings-programmet Rhino och blev sedan 3d-utskrivna med en Zprinter 450.

fibonacci-3d-utskrivna

Fler berättelser
Philippe Starck hybridcykel med elmotor
Hybridcykel designad av Philippe Starck – anpassad för olika underlag

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.