Adidas omvandlar plast i havet till 3D-utskrivna skor

På Parley Talks under COP21 i Paris visade Adidas upp en nytt löparsko-koncept, tillsammans med organisationen Parley for the Oceans. Det som är speciellt med den nya skon är den 3D-utskrivna sulan som tillverkas av Adidas från återvunnen plast i havet.

Adidas omvandlar plast i havet och skapar 3D-utskrivna skor med Parley

Konceptet är gjort för att visa hur industrin skulle kunna anpassa sina produkter för att bidra till att stoppa plastföroreningar i havet. Skon har en överdel som är gjord från plast i havet och en 3D-utskriven mellansula i återvunnen polyester och fiskenät.

adidas-parley-3

”Att världens ledare smider ett avtal är underbart, men vi ska inte behöva bli tillsagda för att göra det rätta”, förklarar Eric Liedtke, styrelseledamot på Adidas. ”branschen har inte råd att vänta på instruktioner längre. Tillsammans med nätverket Parley for the Oceans har vi börjat vidta åtgärder och tar fram nya hållbara material och innovationer för idrottsmän.”

adidas-parley-4

Adidas har också avslöjat att man börjat avveckla användandet av plastpåsar i butikerna för att minska företagets påverkan på miljön. Plastpåsarna kommer vara helt bortsorterade i början av  år 2016.

plastprocessen

Fler berättelser
TV-möbel med elastiska rep – inspirerad av boxningsringen

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.