Adidas visar upp framtiden inom löpning med Futurecraft 3D

Igår introducerade Adidas det man tror kommer vara framtiden inom löpning. Futurecraft 3D är en unik 3D-printad mellansula som kan anpassas efter varje fots dämpningsbehov. Konceptet ingår i ”Futurecraft series”, där man sätter samarbete via crowdfunding och hantverk i centrum för designprocessen.

Futurecraft 3D är skapad med hjälp av 3D-teknik, och det är tack vare den som Adidas har lyckats hitta en lämplig kombination av materialval och produktionsmetod för att möjliggöra en personlig anpassning av stöd och dämpning.

Futurecraft 3D Adidas 3D-printade löparskor

Ambitionen med projektet är att vem som helst ska kunna gå in i en Adidasbutik, springa på ett löpband och sedan kunna lämna med ett par 3D-printade löparskor, anpassade efter löparens fotavtryck. Foten skannas direkt i butiken och skorna tillverkas på plats, med en sula som är kartlagd efter fotens konturer och tryckpunkter. Detta är grunden för en fenomenal löparupplevelse.

FutureCraft_27

“Vi förenar egenskaperna hos hantverk och prototyper med den gränslösa potentialen hos nya teknologier för tillverkning. Futurecraft är avskalat – snabbt, naturligt och gediget – och det är vår förhållning till design”, säger Paul Gaudio som är kreativ chef på Adidas.

FutureCraft_19

Fler berättelser
Kökskåpan Nuage från Elica är integrerad i väggen

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.