De tre affärscheferna Alessandro Cardinale, Carl-Michael Bonde och Marco Checchi från BSK Arkitekter lämnar nu för att starta upp Studio Stockholm Arkitektur. Nya firman kommer från början att arbeta med ett 20-tal uppdrag på 12 anställda, men planerar att expandera innan sommaren.

Tydliga trender visar att rollen som arkitekt håller på att utvecklas. Alessandro, Carl-Michael och Marco vill därför vara med och leda denna utveckling med ett tydligt fokus på värdeskapande arkitektur.

– Det råder ett förlegat synsätt på arkitektens roll idag. Vi ser stora fördelar med att arkitekten tar ett mer övergripande ansvar och är delaktig i hela processen, från strategi till utvärdering. Vår vision är att process och resultat blir det som eftersträvas i branschen framför formideal, säger Marco Checchi på Studio Stockholm Arkitektur.

Studio Stockholm Arkitektur kommer att vara specialiserade inom inredningsarkitektur, fastighetsutveckling och kommersiell arkitektur. Något som bygger på mångårig erfarenhet, senast hos BSK Arkitekter där de ansvarade för de tre affärsområdena.

– Vi kommer att arbeta med de processer som vi ser ger våra kunder bäst effekt i en organisation som är transparant och där vi drar nytta av varandras erfarenhet och expertis, säger Alessandro Cardinale. – Vi vill se hur långt vi kan ta den moderna arkitektrollen, lägger Carl-Michael Bonde till.

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.