Airport City Stockholm av Spacescape

Tillsammans med Swedavia, Sigtuna Kommun och Arlandastad Holding så har företaget Spacescape tagit fram och utvecklat en ny urban plan för den kommande staden på Arlanda flygplats.

Airport City Stockholm_Sky City Aerial (DinellJohansson+Spacescape)
Bild © Spacescape

Under de senaste åren har det skett en enorm tillväxt på flygplatsen och Stockholmsregionen så har Sigtuna området blivit en av de kommuner i Sverige som växer snabbast. Man har lyckats skapa hela 1000 nya arbeten om året runtomkring Arlanda flygplats.

Airport City Stockholm_MÑrsta Business Area (DinellJohansson+Spacescape)
Bild © Spacescape

Därför har man stora planer att utveckla och satsa långsiktigt på Airport City Stockholm, som har gångavstånd till övriga världen. Målet är att skapa en unik, miljövänlig stad med hållbarhet som huvudfokus och det tror man kommer locka människor från när och fjärran. Staden förväntas ej endast locka besökare och turister med shopping och nöjen, utan ses även som ett attraktivt mål för företag.

Airport City Stockholm_Sky City1 (DinellJohansson+Spacescape)
Bild © Spacescape

Sky City som ligger mellan terminal 4 och terminal 5 är idag flygplatsens centrum med restauranger, shopping och resealternativ. Park City ligger precis nedanför terminal 4 och här finns kontor, handel, hotell, kollektivtrafik och diverse andra företag och verksamheter knutna kring Arlanda Flygplats.

Airport City Stockholm_Sky City2 (DinellJohansson+Spacescape)
Bild © Spacescape

DriveLAB Stockholm är en utbildningsplats för trafik och säkerhet, då det finns en rad olika företag, forskare och myndigheter här. En annan betydelsefull del är Märsta Business Area som inhyser mängder av företag och industrier i närheten av E4an.

Airport City Stockholm_Sky City Plan (Spacescape+DinellJohansson)

Fler berättelser
BMW i8 är sportbilen som går på elektricitet

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.