AKA Peace illustrerar fred med avlagda AK47 gevär

Amnesty prisvinnaren Bran Symondson har samlat ihop 23 konstnärer till ett projekt som han kallar för ”AKA Peace”, där de utvalda personerna ska illustrera fred med hjälp av avlagda AK47 gevär.

Avlagda AK47 Gevär

Den stora fredsorganisationen Peace One Day ligger bakom projektet. AK-47 är ett av de vanligaste skjutvapnen som förekommer i krigsdrabbade länder och har blivit en symbol för krig världen över. Målet är nu att försöka förändra den synen med att transformera om dessa dödliga vapen till någonting som symboliserar fred. På Institute of Contemporary Arts i London har man ställt ut dessa skapelser och sedan auktionerat ut dem till högstbjudande för att samla in pengar till en kampanj som heter Global Truce 2013.

AKA Peace Illustrerar Fred

Bran Symondson beskriver projektet på följande sätt: Då jag tjänstgjorde i Afganistan samt arbetade där nere som reporter för tidningen Sunday Times, så brukade ANP eller (Afghan National Police) klä sina AK47 med färgglada klistermärken. rosor eller glittertejp. Det var då jag fick idén till detta projektet. En dag så låg jag bredvid en ung ANP polis i ett dike duckandes för en pågående skottlossning och han hade en ros inkilad i bakdelen på sitt AK47 vapen. Jag skrattade för mig själv och tänkte att när eller om jag kommer hem, så måste jag göra om dessa krigsvapen till konstverk.

Ak47 Gevär Omgjorda

aka_peace01

 

aka_peace05

Fler berättelser
Meyou skapar möbler för den minimalistiska katten

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.