Äkta hotell & spa i Chile tar besökare närmare naturen

Det finns inte så många hotell i världen där man kan uppleva den orörda naturen, men på Tierra Patagonia Hotell & Spa i Chiles Nationalpark Torres del Paine erbjuder man just denna sällsynta upplevelse.

Äkta hotell i Chile ligger nära naturen

Hotellet har formats efter en förhistorisk fossil och är byggt av lokala material som Lenga timmer och en blandning av stenar. Arkitekten Cazu Zegers tillsammans med Roberto Benavente och Rodrigo Ferre från Santiago är personerna bakom den aerodynamiska formen på hotellet som är byggt att motstå de kraftiga vindarna som finns i Patagonien. På avstånd bakom hotellet så reser sig den mäktiga bergskedjan Anderna, som är en av sevärdheterna i området. Annars så finns det gott om sjöar och natur att utforska. Besökare som vill vill uppleva den vackra och råa naturen från första parkett kan alltså komma och bo i detta unika hotell som endast rymmer 40 gästrum.

tierrapatagoniahotel1

tierrapatagoniahotel2

tierrapatagoniahotel10

Man har också byggt en stor inomhuspool med utsikt över Anderna och en närliggande bergssjö.

tierrapatagoniahotel8

tierrapatagoniahotel17

Hotellrummen kombinerar naturliga färger från det ljusa träpanelen tillsammans med mycket vitt för att skapa en trygg och gemytlig miljö.

tierrapatagoniahotel13

Det finns gott om platser att koppla av på eller kanske läsa en bok på i hotellet. Ett par sådan platser visar bilden ovanför och nedanför.

tierrapatagoniahotel11

tierrapatagoniahotel14

Fler berättelser
Monolith: Digitalt manipulerade bilder av Reynald Drouhin

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.