Bild: Joakim Rasmuson

Appen Flying Colors gör 3D-modellering tillgängligt för alla

3D-modellering ska vara lätt och kul, och tillgängligt för alla. Det är mottot som har drivit projektet Flying Colors.

Bild: Joakim Rasmuson
Bild: Joakim Rasmuson

Flying Colors är en iPad-app, som började i form av ett examensarbete vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Joakim Rasmuson ville ta fram och utforska nya metoder för 3D-modellering. Mario Romero, docent på KTH, var Joakims handledare under examensarbetet, och har fortfarande en nyckelroll i projektet.

3D-modellering med Flying Colors
Bild: Joakim Rasmuson

Målet för projektet var att ta fram en ny metod för 3D-modellering, som skulle göra skapandet av 3D-grafik något som vem som helst kan hålla på med, och tycka om.

3. Upload to gallery
Bild: Joakim Rasmuson

“Vi har alla fantastiska hjärnor, som hela tiden utför sofistikerade 3D-operationer. På det här sättet skaffar vi oss en uppfattning om den fysiska världen runt omkring oss. Det är en fantastisk kapacitet som vi alla sitter på. Men det finns en klyfta, i interaktion mellan människa och dator. Det finns många kraftfulla verktyg för skapandet av 3D-grafik, men dom är ofta komplicerade, och dåligt anpassade för normalanvändaren.

8. Screenshot building

Med Flying Colors vill vi göra 3D-modellering “tillgängligt” för alla. För oss betyder det ett naturligt och intuitivt gränssnitt, på en plattform som många av oss redan har hemma. I Flying Colors gränssnitt kan man rita fritt i tre dimensioner, genom att röra på sig, och genom att fingermåla. När man känner sig klar kan man lätt dela med sig av sina skapelser till sina vänner.”

6. Screenshot bones

Appen Flying Colors släpptes nyligen till iPad och går att ladda ner helt gratis från iTunes.

7. Screenshot bee

Fler berättelser
Möbelkollektion utsmyckad med färgglada korsstygn

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.