Apple lanserar iPhone 6 samt iPhone 6 Plus & Apple Watch

Igår kväll kl 19 presenterade teknikjätten Apple iPhone 6 med två olika skärmstorlekar och ett armbandsur som man döpt till Apple Watch.

iphone6apple3

Istället för att bara presentera en ny iPhone så visade Apple för första gången upp två varianter med olika skärmstorlekar. iPhone 6 med 4.7-tums skärm och iPhone 6 Plus med 5.5-tums skärm. Upplösningen på 4.7-tums skärmen är 1334 x 750 medan 5.5-tums skärmen har 1920 x 1080 pixel.

iphone6apple2

Precis som tidigare modeller är båda varianterna inneslutna i ett ”unibody” av anodiserat aluminium. Skillnaden är att iPhone 6 har något rundare kanter och är betydligt tunnare än tidigare modeller. Tjockleken är 6,8 millimeter för iPhone 6 respektive 7,1 millimeter för iPhone 6 Plus. Det finns tre varianter med olika storlekar på hårddisk att välja mellan: 16GB, 64GB och 128GB. Man kan också välja mellan tre stycken färger: Guld, silver och rymdgrå.

iphone6apple1

iPhone 6 är fullpackad med ny teknologi som Apples egendesignade A8 chip, en M8 corörelseprocessor, betalsystemet Apple Pay, förbättrade kameror, Quicktype och iOS 8.
Telefonerna har också snabbar LTE med upp till 150 Mbps i nedladdningshastighet och support för över 20 LTE-band. Det finns även inbyggt stöd för snabbare wifi med 802.11ac och man kommer kunna ringa gratis via wifi-uppkopplingen hos vissa operatörer som stödjer det.

Apple Watch och iPhone 6

Förutom de nya telefonerna släppte man ett smart armbandsur med namnet Apple Watch som gör det möjligt för användaren att sköta kommunikationen direkt från handleden. Apple Watch kan både ta emot och skicka meddelanden, svara på samtal och mäta dina puls. Den innehåller även avancerade appar för hälsa och fitness som ska hjälpa människor till ett sundare leverne. Klockan presenterades i tre stycken varianter: Apple Watch, Apple Watch Sport och Apple Watch Edition.

applewatch1
Från vänster: Apple Watch Sport, Apple Watch & Apple Watch Edition
Fler berättelser
Projekt om hur människor påverkas av havets vågor

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.