Apple Power Mac G5 konverterad till möbler av Klaus Geiger

En man från Tyskland har gjort om en uppsättning kasserade Apple Power Mac G5-datorer till moderna möbler. Eftersom Klaus Geiger är en kreativ person som har arbetat med datorerna från början till slut, förmådde han inte att slänga bort dem.

benchmarc1 - Apple Power Mac G5

När Apple G5 Power Mac släpptes år 2003 av Steve Jobs, revolutionerande den på marknaden med det första 64-bitarssystemet förpackat i ett smidigt aluminiumchassit. Efter att Apple slutat uppdatera programvaran 10 år senare, förmådde Klaus Geiger inte att skrota datorerna. Han beslutade sig därför att ge dem ett nytt liv som möbler istället inom projektet ”Benchmarc”.

benchmarc2

Genom att plocka bort all elektronik har Klaus Geiger kunnat göra om samtliga G5 Power Mac till bänkar, förvaringslådor, bokhyllor och bordsskivor.

benchmarc3

Mellanrummet mellan handtagen på ovansidan och undersidan av datorn har utnyttjas till att fästa bänkskivor i trä till möblerna.

benchmarc4

Flera Power Mac G5 har staplats på varandra för att bilda lådförvaringar med öppningsbar front och underred för större bordskivor.

benchmarc5

Det visar sig att Apples gamla G5-datorer är perfekta byggstenar till det moderna modulkontoret.

benchmarc6

Fler berättelser
Raw Architecture Workshop ritar svartvitt hus i Skottland

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.