Aston Martin Vanquish 2014 gör 0-100 på 3,9 sekunder

Den brittiska biltillverkaren Aston Martin har nu visat de första bilderna på sin senaste skapelse, Aston Martin Vanquish återkommer nu igen efter fem års uppehåll.

Aston Martin Vanquish 2014

Den kommer inte att svika när det gäller prestanda heller med en V12-motor på 6 liter som producerar 565 hästkrafter. Nya Aston Martin Vanquish går från 0-100 på bara 3,9 sekunder med en topp hastighet på 295 km/h.

vanquish02

Som man kanske förstår så är inte den här bilen att vara helt gratis, priset kommer att ligga runt 300,000 USD, vilket i Svenska kronor motsvara ungefär 2 miljoner.

vanquish07

Utseendet är ganska likt de föregående modellerna, men med ett antal nya detaljer. Aston Martin har sagt att hela bilen kommer att vara betydligt lättare än föregångarna, eftersom varenda del av chassit nu är gjord av kolfiber. Den väger endast 1,7 ton, vilket är betydligt mycket lättare än konkurrenten Bentley Continental GT som väger ungefär 2,3 ton. Bromsarna är keramiska, vilket innebär att bilen kan stanna snabbare än vanliga bromsar med metallskivor.

vanquish08

Motorn som sitter i fronten är ihopsatt för hand i den tyska fabriken i Cologne.

vanquish09

Inredningen är lyxig, med läder säten av högsta kvalitet, ett ljudsystem från Bang & Olufsen med 15 stycken högtalare och polerat aluminium på instrumentbrädan

Alla bilderna och deras rättigheter tillhör Autoblog. Om du vill veta mer om bilen, så rekommenderas länken till Autoblog (engelsk sida).

Fler berättelser
Sparbanken Rekarne Eskilstuna
Sparbanken Rekarne i Eskilstuna får ny interiör av Coco Form

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.