Det är nu elfte året i rad som Stockholm Furniture & Light Fair anordnas och i år bjöd man in designstudion GamFratesi för att göra en entrémonter på Stockholmsmässan.

Entrémonter på Stockholm Furniture & Light Fair 2014 av GamFratesi

GamFratesi är en italiensk – dansk studio som grundades 2006 av Stine Gam och Enrico Fratesi. Redan 2006 såg de lovande ut på Greenhouse och idag tillhör man en av de mest omtalade studiorna, som bedriver verksamhet världen över. Det är också första gången någonsin som nordiska designers bjuds in som ”Guest of Honor” för  Stockholm Furniture & Light Fair.

gfbalance8

För GamFratesi och de flesta andra människor är varje dag en kamp om att hitta balans i livet. Utställningen de skapat på Stockholm Furniture & Light Fair 2014 är tänkt att påminna oss om det.

gfbalance9

Montern är tänkt att framhäva flödet av mässans besökare genom utställningen. Hängande modulära bladelement från det höga mässtaket bryter ner entrérummet i mindre och intimare lounger.

GamFratesi-Portrait 2013

Elementen består utav en blandning mellan textilier, trådar och metall. Förutom att vara skulpturer och rumsavdelare, så är elementen dessutom ljudabsorbenter, vilket är ovärdeligt för stora utrymmen.

gfbalance1

Porträttet nedanför visar Stine Gam (vänster) och Enrico Fratesi (höger)

gfbalance2

gfbalance3

gfbalance11

gfbalance12

gfbalance15

drawing ok

gfbalance5

gfbalance18

gfbalance17

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.