Baltazar Hotel i Budapest har en storslagen interiör

Familjeägda Baltazar Hotel i Ungerns huvudstad Budapest erbjuder precis allt man kan önska sig av ett bra hotell. Det är strukturerat på ett avslappnat och lekfullt sätt, med väl designade romantiska hotellrum, cocktailbar och en restaurang som utlovar storslagna middagsupplevelser.

Baltazar Hotel i Budapest-1

Interiören är skapad av inredningsdesignern Tibor Somlai och den grafiska designern Géza Ipacs. Hotellrummen på Baltazar ser alla olika ut och är inredda efter en typ av ”pop art-stil”. Rummen har teman som varierar från Vivienne Westwood och Keith Haring till Andy Warhol.

Baltazar-Budapest-2

Restaurangen på gatan nedanför heter Baltazar Grill och serverar en gourmet variant av välkända gatumaträtter framtagen av lokala bönder. Några av rätterna är tex österrikisk biff eller frigående kyckling och de serveras tillsammans med ett flertal egengjorda såser. Det finns även en vinbar som också har dekorerats med en ikonisk interiör. Att bo på hotellet kostar omkring 650 kr, vilket inte är mycket jämfört med vad ett bra hotell i Stockholm kostar.

Baltazar-Budapest-3

Baltazar-Budapest-4

Baltazar-Budapest-5

Baltazar-Budapest-7

Baltazar-Budapest-8

Baltazar-Budapest-9

Baltazar-Budapest-10

Baltazar-Budapest-11

Baltazar-Budapest-12-960x640

Baltazar-Budapest-13

Fler berättelser
Marint utbildningscenter i Malmö av NORD Architects

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.