Bang & Olufsen-hörlurar som är lätta att laga

Maxence Derreumaux från Frankrike har kommit upp med ett par hörlurar som är lätta att laga, åt det danska elektronikföretaget Bang & Olufsen.

Bang & Olufsen

Han gjorde detta under ett fyra dagars projekt och iden var att designa hörlurar med utbytbara delar istället för som majoriteten av hörlurar på marknaden som är hoplimmade. Att tillverka hörlurarna på detta sätt öppnar upp nya anpassningsmöjligheter. Det går exempelvis enkelt att byta färg när användaren känner för det.

boearphones2

Detta underlättar inte enbart när en del är trasig och behöver bytas ut, utan det förlänger faktiskt också produktens livscykel. Användaren behöver bara byta ut den delen som är trasig, istället för att slänga hela produkten och köpa en ny.

boearphones3

Hörlurarna levereras i en praktisk låda som innehåller massvis av delar i olika färger. Användaren får sedan montera ihop sina egna hörlurar på egen hand. Eftersom man klämmer ihop delarna mellan en stadig stålbit, då behöver man inte använda något lim, vilket ger en produkt med oändliga anpassningsmöjligheter.

boearphones4

boearphones5

boearphones6

Fler berättelser
Svart vattenvirvel av Anish Kapoor installeras på Galleria Continua

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.