BIG täcker resecentrum i Västerås med svävande tak

Danska arkitektbyrån Bjarke Ingels Group (BIG) har tagit fram ett gemensamt förslag på ett nytt resecentrum i Västerås, tillsammans med Kragh & Berglund och Tyrens.

BIG-resecentrum-vasteras-11
Rendering: BIG

Det nya förslaget har ett dynamiskt tak som ger intrycket av att sväva och skall ersätta den gamla stationen, samt integreras med stadens existerande transportsystem. Omgivningen kommer också att göras om för att skapa en finare övergång mellan de gamla och nya stadsdelarna intill Mälaren.

BIG-resecentrum-vasteras-12
Rendering: BIG

BIGs nya resecentrum planerar ockupera en yta på 12000 kvm och innefatta restauranger, affärer, cykelparkering och självklart tåg och busstrafik. De fyra kanterna på taket böjs upp för att välkomna besökare och resenärer in i byggnaden. Förhoppningen är att det nya resecentrumet skall bli en viktig del av stadens infrastruktur och byggnadslandskap.

BIG-vasteras-13
Rendering: BIG
BIG-vasteras-15
Rendering: BIG
BIG-vasteras-14
Rendering: BIG
BIG-resecentrum-vasteras-16
Rendering: BIG
BIG-vasteras-17
Rendering: BIG
Fler berättelser
Markus Linnenbrink färgar konstgalleri i randigt mönster

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.