Danska arkitektfirman Bjarke Ingels Group (BIG) har förslagit att täcka ett biokraftverk i Uppsala med en geodetisk kupol i regnbågens färger.

big_uppsala_kupol_2

Under 2014 bjöds BIG in av Uppsala kommun för att designa ett nytt biokraftverk, som ska komplettera regionens energiproduktion på vintern, rapporterar Designboom. För att undvika att byggnaden skulle stå tomt under sommarhalvåret och för att ändra allmänhetens syn på kraftverk, har man täckt hela byggnaden med en färgglad kupol.

Geodetisk kupol av BIG

Förslaget gör om biokraftverket till ett gigantiskt, genomskinligt växthus som fylls med ljus. Tanken med den geodetiska kupolen är att bjuda in människor till att utforska och lära sig saker under sommarhalvåret.

big_uppsala_kupol_4

Såhär skulle det se ut ifall kupolen fanns med i Uppsalas stadssiluett.

big_uppsala_kupol_6

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.