Stockholm Design Week 2015 - bilen som levande konstverk

Bilen som levande konstverk under Stockholm Design Week 2015

Under Stockholm Design Week ställs en annorlunda konstinstallation ut på Stockholm Furniture Fair & Northern Light Fair, mellan 3-7 februari. Installationen som går under namnet DS Illustrated, genomförs i ett designsamarbete mellan bilvarumärket DS och en av Sveriges främsta illustratörer, Dennis Eriksson.

DS Illustrated går ut på att bilen görs till en canvas, där levande illustrationer av Dennis Eriksson projiceras under Stockholm Design Week 2015. Bilmodellen DS 3 är av premiummärket DS, och härstammar från den första DS-modellen som visades upp av Citroën på bilsalongen i Paris 1955. Det var en uppseendeväckande modell med futuristisk och innovativ teknik. Efter att Citroën återlanserat bilmärket 2010, är det nu ett självständigt premiummärke inom företaget.

– Något jag ofta återkommer till är att teckna på udda platser och på annorlunda material. Här kommer jag att experimentera med tekniken och rita direkt på karossen med projektioner som min hand styr. Det förstärker bilen som budskapsbärare och är ett nyskapande sätt att teckna på, säger Dennis Eriksson, illustratör.

Fler berättelser
Energiförsörjande arbetsbord av Marjan van Aubel

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.