Bluetooth-högtalaren ”Helsinki” är klädd i textil från Kvadrat

Helsinki är namnet på det senaste tillskottet till serien bärbara bluetooth-högtalare från danska företaget Vifa. Det är en liten men kraftfull högtalare i en väldesignad och ekologisk förpackning.

helsinki - misty-blue-106454-300dpi

Det har tagit företaget nästan två år att utveckla den högtalaren. Svårigheten var att lyckas med konststycket att integrera det förstaklassiga ljudet i den begränsade storleken.

helsinki-misty-blue-06339-300dpi

”Med Helsinki är vår serie trådlösa högtalare komplett. Den är mindre och snitsigare än högtalarna Copenhagen och Stockholm, men den omfattas av samma utmärkande kvalitet och filosofi när det gäller material, hantverk och ljudkvalitet”, säger Mikael Ankersen, som är ingenjör på Vifa.

helsinki-misty-blue-21993-300dpi

Flera av funktionerna i Helsinki är hämtade direkt från de två andra högtalarna i Vifa-serien: Copenhagen och Stockholm. Materialen är precis som för dem omsorgsfullt utvalda för att utstråla en autentisk, nordisk känsla.

helsinki-willow-green-21906-300dpi

Den omslutande textilen är specialdesignad och tillverkad av Kvadrat, medan läderremmen kommer från Tärnsjö Garveri. Aluminiumramen är gjuten i ett stycke för att undvika onödiga monteringsmärken och sköra punkter.

helsinki-sandstone-grey-106185-300dpi

Helsinki finns tillgänglig i färgerna: Willow Green, Misty Blue, Dusty Rose och Sandstone Grey.

helsinki-dusty-rose-21583-300dpi

Fler berättelser
Skyskrapan Intempo i Spanien har ingen hiss
47 våningar hög skyskrapa i Spanien byggd utan hiss

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.