Huset Boacava i Sao Paulo är tillverkat av cement

Arkitektfirman Una Arquitetos har skapat en ny villa i Sao Paulo, Brasilien som är tillverkat helt av cement och man kallar det för huset Boacava. Det ligger på en brant med utsikt över floden Pinheiros och de närliggande stadsdelarna. Bottenvåningen är i cement för att skydda huset mot insyn, eftersom det ligger intryckt mellan grannarna med endast sex meters avstånd.

Boacava av cement

Bilden ovan förställer baksidan och är tagen från sydostlig riktning. Den visar trä-terrassen och cementfasaden i kombination med de inglasade väggpartierna som reflekteras mot swimmingpoolen. Bottenvåningens cement är rödtonad till skillnad från övervåningen, vilket åstadkommer en härlig brytlinje i mitten.

Boacava

Ett vardagsrum med moderna möbler har ett vackert trägolv som sträcker sig enda ut på terrassen bredvid poolen. I allmänhet så är inredningen och designen mycket spartansk.

Boacava av cement

På övervåningen så finns det ett annat vardagsrum, fast som istället öppnar upp sig mot en balkong med en bred utsikt över området. Rakt fram i bilden är ett arbetsrum som också går ihop med balkongen.

Såhär ser entrén ut som ligger mot norrsidan. Även hit så sträcker sig det vackra trägolvet som bryts av mot den röda cement väggen. Här kan man också se hur nära inpå grannarnas hus ligger.

Alla bilder har tagits av fotografen Leonardo Finotti, då huset stod klart år 2011.

Fler berättelser
Snäckskal NASA
Snäckskal i aluminum fångar upp ljudet från NASA’s satelliter

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.