Böjt stadslandskap döljer sig under det här soffbordet

Filmen Inception hade premiär 2010 och visade upp en värld där drömmar kan kontrolleras och manipuleras av den som drömmer. I Inception hade vissa individer möjlighet att trotsa naturens lagar genom att skapa egna stadslandskap med hjälp av sina sinnen.

mousarris wave city böjt soffbord med stadslandskap

En av personerna som påverkades av succéfilmen var designern Stelios Mousarris från Cypern. Han har nämligen förverkligat ett böjt soffbord (Wave City), med ett dolt stadslandskap på undersidan. Bordet som är tillverkat av trä, stål och 3D-utskrivna detaljer, visar upp ett urbant kvarter med utspridda skyskrapor.

Byggnaderna följer det U-formade bordets undersida i en kontinuerlig kurva som avslutas upp och ner. Samtliga detaljer är omsorgsfullt byggda för att skapa en känsla av realism till ett annars ganska så osannolikt designobjektet.

mousarris-wave-city-soffbord-4

Tidigare har Stelios Mousarris arbetat som modellbyggare för arkitektbyrån Fosters and Partners och som assisterande designer på Duffy London. Nu driver han sin egen firma under namnet Moussaris, med målsättningen att skapa högkvalitativa konstmöbler.

mousarris-wave-city-soffbord-2

Fler berättelser
Konstnär skriver ut arkitektoniska skal till eremitkräftor

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.