Platt vattenflaska från Aquabook är formad som en bok

Entreprenörerna Felix Durst och David Ziegler från Tyskland har utvecklat Aquabook, en portabel och platt vattenflaska gjord för att passa i en vanlig portfölj eller väska.

Konceptet påminner en aning om den kuvertformade vattenflaskan Memobottle, som lanserades i september på förra året. Och precis som Memobottle finansieras Aquabook med en crowdfunding-kampanj på Kickstarter.

Aqua Book platt vattenflaska är formad som en bok

Det är bevisat att vattenbrist påverkar prestationsförmågan och hjärnans kapacitet. Den som dricker mellan 8 och 10 glas vatten per dag kan förbättra sin kognitiva förmåga upp till 30%. Därför är det viktigt att alltid ha en vattenflaska med sig var man än befinner sig.

Aquabook är lika stor som ett A5-papper, med en design som är både enkel att bära och förvara. En fördel med en platt vattenflaska är att användaren slipper problemet att den kan rulla iväg.

aquabook-3

Vattenflaskan är 100% återvinningsbar, okänslig mot temperaturer, okrossbar och kan köras i diskmaskin. Den finns tillgänglig i fem stycken färger och användaren kan själv personifiera den med bild, namn eller text på etiketten.

aquabook-4

Fler berättelser
Lisa Hilland ställer ut på Ventura Lambrate

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.