Bombay Sapphire’s nya destilleri av Thomas Heatherwick

Londonarkitekten Thomas Heatherwick har konverterat om Laverstoke Mill till ett nytt destilleri för Bombay Sapphire i Hampshire, England. Laverstoke Mill är det första distilleries någonsin som fått en BREEAM-klassificering.

Laverstoke-Mill: Bombay Sapphire
Foto: Iwan Baan

För fem år sedan började Bombay Sapphire som är Englands ledande ginmärke att leta efter nya lokaler. Man hittade tillslut ett gammalt övergivet pappersbruk i Laverstoke som tidigare hade tillverkat sedlar för Bank of England.

03_Bombay-Laverstoke-Mill
Foto: Iwan Baan

Arkitekten Thomas Heatherwick fick i uppdrag att renovera upp och transformera om den gamla industrilokalen på landsbygden till ett toppmodernt destilleri. Detta gjordes bland annat genom att förbättra vattenkomponenten från den närliggande floden Test som flyter genom platsen.

04_Bombay-Laverstoke-Mill
Foto: Iwan Baan

Det nya destilleriet består av 23 renoverade tegelbyggnader som ligger i stort campus omkring en central innergård. Det fanns från början fler byggnader på platsen som man tillslut rev på grund av för stort förfall.

07_Bombay-Laverstoke-Mill
Foto: Iwan Baan

I mitten av innergården har arkitekten designat två stycken skulpturala växthus som värms upp av den överflödiga värmen från destilleriet.

05_Bombay-Laverstoke-Mill

Fler berättelser
Reflex Arkitekter ritar ICA-kontor åt Fabege i Arenastaden

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.