MUNK Collective släpper nya färger till brickan FRAME

Brickan FRAME är designad av Laura Faurschou och Anita Johansen för MUNK Collective. Den anses vara en fundamental produkt för att skapa utställningar i hemmet – genom organisation av saker. Nu släpper Munk Collective nya färger till brickan FRAME som har inspirerats av hösten.

– Vi har funnit inspiration i de mättade höstfärgerna och välkomnar därför ”ren ockra” och ”bränd umbra”. Bilderna är inspirerade av det luftiga uttrycket för designen på FRAME. Brickan fungerar som en ram utan att sätta gränser för objekten som kan placeras på den.

Brickserien Frame från MUNK Collective - BIOLOGIST 2000x1778
Utställning skapad för en biolog

Designad för utställningar i hemmet

– Det finns en svävande lätthet till designen som vi försökt att fånga med färgerna på hösten. FRAME är tänkt att fungera som en bricka och som en grund för de utställningarna vi skapar i våra hem.

Brickan kan användas för att exempelvis samla kryddor och oljor i köket, parfym och smycken i sovrummet eller pennor och småsaker på kontoret. Den finns i tre stycken storlekar och prisklasser: small (399kr), medium (499kr) och large (599kr).

GENTLEMAN 2000x1778
Utställning skapad för en gentleman

Nya stilalternativ från Munk Collective

Stilalternativen är antingen en ram i teak med en botten i ”ärggrönt” alternativt ”grårosa”, eller en ram i ek med en botten i färgerna ”Warm Grey” eller ”Light Coral”. De nya färgerna innefattar en ram i antingen ek eller valnöt och en botten i färgerna ”ren ockra” eller ”bränd umbra”. Samtliga bottenskivor är gjorda utav vattentät MDF.

Utöver brickserien har företaget MUNK Collective en kollektion med boklådor till väggen, krokar från Noergaard-Kechayas och en spegel designad av Johansen och Faurschou.

1-frame-pure-ocher
Ren ockra är en av de två nya färgerna

Tre stycken storlekar
Small: L32,4 x B11,1 x H2,2cm.
Medium: L34 x B23,2 x H2,2cm.
Large: L50,6 x B35,6 x H2,2cm.

1-frame-enviroment-shot-2016
Färgerna ren ockra och bränd umbra i en estetisk sammankomst
Fler berättelser
Båtar blir tillbyggnader för bostadshus av Visiondivision

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.