Buster + Punch släpper världens första ”designade” LED-lampa

För ungefär två år sedan bestämde sig Buster + Punch som första oberoende designmärke någonsin, att skapa världens första ”designade” LED-lampa.

HEAVY METAL - steel & smoked ON - Buster & Punch - LED-lampa

Målet med ”Buster Bulb” var att göra LED-lampan sexig, men också att ta fram en användbar lampa som både avger ljus till omgivningen och erbjuder punktbelysning. Det har fram tills nu inte varit möjligt för en enskild LED-lampa att inkludera båda dessa funktioner.

HEAVY METAL - copper & clear ON - Buster & Punch

Designen hämtar inspiration från Thomas Edison’s glödlampa och har ett droppformad glasskal som innehåller ett ljusrör. Glasskalet finns tillgängligt i tre stycken färgnyanser: Rökgrå, varmt guld och i kristallklart glas. Själva ljusröret har patenterade vita fenor på sidorna som avger en viss mängd ljus till omgivningen. Samtidigt reflekteras resten av ljuset mot rörets centrum, vilket bildar till en kraftfull spotlight.

HEAVY METAL - smoked & gold ON - Buster & Punch

Buster bulb är ett miljövänligt alternativ till den traditionella glödlampan. Den drar 5% av energin som en normal glödlampa förbrukar idag och har en livstid som är 7 gånger längre, dvs 10000 timmar eller 5 år vid 6 timmars användning per dag. Buster bulb har exakt samma gänga som vanliga glödlampor, vilket gör att den passar i de flesta armaturerna.

BUSTER BULB on plywod_ON

BUSTER BULB on plywod_LIGHT

BUSTER + PUNCH _ DETAILS

Fler berättelser
Hus i Sao Paulo av StudioMK27 kombinerar trä & betong

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.