Canvas on Edge: Mångfacetterade skulpturer blandar mönster och färger

Konstnärsduon Stallman bestående av Jason Hallman och Stephen Stum har skapat en serie mångfacetterade skulpturer som kombinerar mönster och färger från naturen.

Stallman artist pic Jason Hallman Stephen Stum solar Cycle - Mångfacetterade skulpturer

Duon kompletterar varandra genom att den ena personen agerar som den högra hjärnhalvan och den andra som den vänstra. På detta vis formas en union som löser upp gränserna för vad som möjligt att skapa.

STALLMAN Embers Igniting 48x48 side low-res

I serien ”Canvas on Edge” experimenterar Stallman med en ny teknik där duk och färg kombineras till skulpturer på ett kreativt sätt. Detta sätter duken i centrum eftersom den skurna kanten bildar en förhöjd linje där olika färger visas beroende på vilken vinkeln man tittar ifrån.

STALLMAN tryptich low-res

Varje längd av målad duk sitter ihop med sig själv och med bakgrunden. På så sätt skapas en styv konstruktion inuti ramen. Nyanserna på de målade dukarna speglas mot bakgrunden och ger ett spektrum av olika färger. Genom att ljuset, pigmentet och strukturerna reflekteras så kan man förstärka nyanserna och tonerna i varje skulptur.

STALLMAN Rising Currents 21x60 side low-res

”Vi är banbrytande med en visionär teknik som använder färg och duk som en skulptur. Vi tar detta traditionella medium som konstnärer har använt i hundratals år och ger den en kreativ kant,” berättar Stallman.

Stallman Bering Sea 30x30 side low-res

Det är nu 3,5 år sedan Stallman påbörjade sitt samarbete och idag finns man representerade i New York, Chicago, Bellevue, Santa Barbara och San Francisco. Fler konstverk hittas på Stallmans Facebook-sida.

STALLMAN opening at Hall Spassov

Fler berättelser
Skyttelbron: Cykel & järnvägsbro i Lund av Metro Arkitekter

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.