Carl Hansen & Son släpper nya färger på Wegners stol CH88

Carl Hansen & Son började med anledning av Wegners 100-årsjubileum förra året att producera stolen CH88, som tidigare endast funnits som prototyp. Nu har man utökat sortimentet genom att lansera en ny färgsättning till stolen.

CH88_Colored_Frame_Petrol_Green_Grey_CH327

CH88 är en av få stolar där Hans J. Werner har kombinerat stål och trä. Stolen lanserades för första gången som prototyp år 1955 på den internationella utställningen H55 i Helsingborg, arrangerad av Svensk Form.

CH88_Closeup_Petrol_Green

”CH88 är ett utmärkt exempel på Wegners väl genomtänkta lek med material. En imponerande kombination av stål och trä. Wegner var en mästare på att utforska hur olika material kan användas och kombineras. Och det är just blandningen mellan det organiska träet och det industriella stålet som gör stolen så allsidig – den passar olika stilar och i olika miljöer”, säger Knud Erik Hansen, vd för 
Carl Hansen & Son.

CH88_Colored_Frame_Orange_Red

Wegner tyckte att sittkomforten var väldigt viktig i skapandet av en bra stol, och därför letade han alltid efter det optimala avståndet mellan sits och ryggstöd. För att tillfredsställa dagens behov har stolens sitthöjd, armstödshöjd, ryggstödet blivit högre. Det beror faktiskt på att vi människor blivit något längre sedan stolen skapades för 60 år sedan. Formen på sitsen har även förändrats något, så att stolarna går att stapla på varandra. CH88 kommer att finnas i butik från och med maj 2014.

CH88_Closeup_Orange_Red

De nya färgerna på CH88 kommer ifrån Wegners ursprungliga färgpalett som består av två sorters färgserier. Den första är kraftfull och utgörs av färgerna Red Brown, Orange Red och Petrol Green. Den andra mer klassisk och består av färgerna Natural White, Anthracite Gray och Night Black. Stålet har också fått sig en uppdatering i färgen Smoked Chrome.

CH88_Colored_Frame_Orange_Red_CH335

Fler berättelser
reklamfilm om bröstcancer
Reklamfilm av Totuma ska öka medvetenheten om bröstcancer

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.