Inför den årliga Handmade-utställningen på Salone del Mobile i Milano har Danska designern Cecilie Manz i ett kreativt samarbete med Rud. Rasmussen, återuppfunnit den klassiska minibaren för hotell.

Konceptet har en unik och funktionell design som stimulerar känsel, syn och hörsel. Det är en kompakt och stilren minibar gjord av omsorgsfullt utvalda material som framhäver designerns och tillverkarens passion för detaljer, kompromisslös kvalitet och sublimt hantverk.

”En minibar ska både kunna fresta och frälsa. Du ska kunna hitta vatten om du är törstig och champagne om du är på festhumör”, säger Cecilie Manz.

Minibaren_Handmade2015_Cecilie-Manz_Rud-Rasmussen_1

”Jag har valt att använda material som är typiska för Rud. Rasmussen och som de är extremt duktiga på att arbeta med. Kombinationen av oljebehandlat, europeiskt körsbärsträ och linneduk av extra hög kvalitet till det ellipsformade barskåpet är något helt nytt. Jag har försökt att använda materialen med en twist”, förklarar Cecilie Manz.

Minibaren har en färgpalett som varierar mellan naturliga toner som brunt och grått till klara färger som gult och blått. Linneduken är vit på ovandelen och marinblå där nere för att markera kyldelen. Utöver det har den en grå-beige överdel av italiensk marmor med ett elegant lock i körsbärsträ och ett handtag i silke.

Företaget Bang & Olufsen har bidragit med en gul BeoPlay A2-högtalare som hänger från sidan av minibaren, medans glastillverkaren Iittala har skapat de munblåsta kristallglasen.

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.