Massagekudde av Claesson Koivisto Rune

Massagekudde av Claesson Koivisto Rune är formad efter klappersten

Svenska arkitektur och designstudion Claesson Koivisto Rune har tagit fram en vibrerande massagekudde som hämtar inspiration från klappersten.

Det har tagit två år att skapa funktionen och designen till kudden ”Soft Stone”, tillsammans med företaget Dream Co. Japan. Lanseringen sker under Tokyo Design Week 2016, där man kommer att presentera en massagekudde för nacken och ryggen.

Soft Stone massagekudde är inspirerad av klappersten

– En av de största utmaningarna i uppdraget var att uppmuntra varumärket att gå emot normerna för den japanska marknaden av medicintekniska produkter, säger Claesson Koivisto Rune.

Man har skapat en position på marknaden genom att tillämpa en uppseendeväckande blandning tyger, färger och former för produktens design.

– Vi blev övertygade om att det fanns ett annat sätt att närma sig produkten, som kanske kan hjälpa den att integreras på nya sätt in i fler kunders vardag, säger designstudion.

soft_stone_massage_pillows_09

Massagekudde inspirerad av klappersten

Inspirationen till massagekudden kommer direkt från naturen och svenska stränder med klappersten. Claesson Koivisto Rune har alltid varit förtjusta i de runa stenarna som hittas på stränderna, och tycker att de är både fascinerande för sinnet och behagliga att ta på.

– Man förstår att vattnet i havet har format klapperstenarna. Men det går inte riktigt att förstå hur enbart vattnets rörelse kan mjuka upp någonting som är så fast? Att vågorna har masserat stenarna i tiotusentals år, är en vacker tanke med ett vackert resultat, säger Claesson Koivisto Rune.

soft_stone_massage_pillows_06

Designad för optimal massage

När man placerar massagekudden på golvet och lägger sig på den, styrs kroppen automatiskt in i rätt läge på grund av kuddens form. Rätt position för optimal massage, är när ryggen och nacken är krökt i en båge.

Kraven för produkten formulerades år 2014 av Claesson Koivisto Rune och Dream Co. Japan. Målsättningen var att skapa en massagekudde med perfekt funktionalitet, som är mjuk och organisk i formen. En produkt som går att lämna vid soffan och som man inte känner ett behov av att plocka undan.

Massagen som kudden tillhandahåller påminner en del om handmassage. Den ger lättnad för muskelspänningar som orsakats av stress och förbättrar blodcirkulationen.

soft_stone_massage_pillows_04

Claesson Koivisto Rune är en svensk arkitektur och designstudio, grundad 1995 av Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune. Man började som arkitektbyrå, men har på senare tid utvecklats till en tvärvetenskaplig och internationell studio, för både arkitektur och design.

Namn: Soft Stone massagekudde
Uppdrag: Design och funktionalitet
Design: Claesson Koivisto Rune
Tillverkare: Dream, Japan
Varumärke: &Medical

soft_stone_massage_pillows_03

Fler berättelser
BIG utvecklar ny skyskrapa – Telus Sky i Calgary

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.