Cuckoo’s Nest av Stylt Trampoli vinner pris för bästa baren

Svenska designstudion Stylt Trampoli har fått ytterligare ett internationellt designpris för baren Cuckoo’s Nest på Hisingen i Göteborg.

Cuckoo’s Nest av Stylt Trampoli i Göteborg

Baren som ligger inuti Radisson Blue Riverside Hotel på Lindholmen, fick ta emot priset för Bästa Bar under European Hospitality Awards-galan i London. Detta är den andra stora utmärkelsen som designkonceptet vunnit. Förra året tog man nämligen emot ett av hotellvärldens mest prestigefyllda pris: Best Bar i European Hotel Design Awards.

cuckoosnest1

“När vi fick jobbet att ta fram en upplevelse här, så insåg vi ganska omgående att det sociala och historiska sammanhanget var livsviktigt. Stället måste verkligen tillhöra platsen och människorna för att vara relevant, både för de som bor och arbetar här och för de som kommer på besök”, säger Stylts grundare och kreativa ledare Erik Nissen Johansen i ett pressmeddelande.

cuckoosnest4

Under prisutdelningen fick designstudion beröm för hur väl baren integrerats med platsens historiska och sociala sammanhang. Tillsammans med ägarna har man vågat ta risker och bryta mot regler för att åstadkomma denna omtyckta mötesplats. Hotellet ligger i ett före detta varvsområde som konverterats till en modern forsknings- och utbildnings- park i världsklass.

cuckoosnest3

Fler berättelser
Familjevänligt hus med havsutsikt i Sydafrika av SAOTA

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.