dansk snabbmatskedja

Hälsosam dansk snabbmatskedja får ny interiör av Johannes Torpe Studios

Danska designstudion Johannes Torpe har tagit fram en ny interiör för en hälsosam dansk snabbmatskedja som heter Palæo. Det är en hälsosamt snabbmatskoncept som fokuserar på färska och obearbetade råvaror.

Hälsosam dansk snabbmatskedja Palaeo

Designteamet har lyckats med att skapa en inbjudande miljö, inspirerad av enkelheten i Palæo’s diet och livsstil. Interiören använder sig mycket av råa naturliga material som läder, trä och ull. Ett modulsystem utformades efter kundens önskemål, för att optimera och förbättra arbetsflödet bakom disken. Detta utrymme har utformats på ett skalbart sätt för att säkerställa enkel expansion beroende på plats och storlek.

jtsdansksnabbmat4

– Vi upplevde ett varumärke med ett riktigt stark matkoncept, men med behovet av att tillföra detta till sina utrymmen. Samtidigt ville kunden skapa en miljö som framkallar en känsla av danskt hygge (mysig och varm atmosfär där man kan njuta av det goda i livet tillsammans med människor i sin närhet) och hemkänsla. De ville förmedla att det var mer än ett takeaway-ställe, och detta frammanade en interiör som lockar människor till stanna och umgås, förklarar Bjarke Vind, projektledare and seniordesigner på Johannes Torpe Studios.

jtsdansksnabbmat3

I den nya designen finns det olika områden för olika syften. Både mysiga lounge-hörnor och lättillgängliga sittplatser. Den mysiga atmosfären har uppnåtts genom ett nedtonad färgschema i kombination med naturliga material som läder, sten, trä, mässing och ull. Detta framhäver i sin tur den gröna växtligheten och frukterna i restaurangernas öppna planlösning.

jtsdansksnabbmat5

Det slutgiltiga designkonceptet är både skalbart och enkelt att applicera på de nuvarande restaurangerna. Konceptet har utformats för att passa restauranger från 25 kvm till 250 kvm.

jtsdansksnabbmat9

Klient: Palæo – Primal Gastronomi
År: 2014 och 2015
Plats: Fem restauranger i Köpenhamn
Area: Från 25 till 250 kvm
Creative Director: Johannes Torpe
Projektledare: Bjarke Vind
Designers: Suguru Kobayashi, Matthias Kisch and Bjarke Vind

jtsdansksnabbmat7

Fler berättelser
United Nude designar lågupplöst utmanare till bilen

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.