Danska COBE designar konferenscenter för Adidas

Danska arkitektbyrån COBE har nyligen vunnit en stor internationell tävling om en ny konferensanläggning för Adidas, i södra Tyskland.

Adidas Meet & Eat_00_konferenscenter

Den nya byggnaden kommer stå färdig 2018 och ligga i anslutning till Adidas högkvarter i den tyska staden Herzogenaurach. Adidas Meet & Eat är ett offentligt konferenscenter innehållande en restaurang för företagets anställda, samt ett showroom.

Adidas Meet & Eat_01_credit COBE

Tillsammans har man skapat en igenkännbart landmärke för Adidas som lyfter fram företagets filosofi: ”Prestanda, passion, integritet och mångfald” med funktionella och användarvänliga ytor.

Adidas Meet & Eat_02_credit COBE

Adidas Meet & Eat har en öppen design som ansluter byggnaden till den omgivande naturen i Adidas campus. Den 11000 kvm stora konferensanläggningen har ett romb-format utseende, med heltäckande fönster åt alla håll. Byggnaden bjuder in naturen via små vinterträdgårdar som är tillgängliga för både personal och besökare på campus.

Adidas Meet & Eat_03_credit COBE

– Adidas varumärke har alltid varit känt för teknik och funktionalitet, och vi har konstruerat en byggnad som speglar och sammanfattar dessa värderingar, säger Dan Stubbergaard, grundare och CD på COBE.

Adidas Meet & Eat_04_credit COBE

Tävlingen genomfördes under sommaren och avgjordes i slutet av november 2014. COBE tävlade och vann över 29 andra arkitektfirmor, bland dem hittas Sauerbruch Hutton, REX och Zaha Hadid Architects.

Adidas Meet & Eat_05_credit COBE

Arkitekt: COBE Architects
Plats: Herzogenaurach, Tyskland
Klient: Adidas Group
Storlek: 11000 kvm
Budget: Ca 30 miljoner Euro
Ingenjörer: Knippers Helbig, Transsolar
Konsult: COBE Berlin
Status: 1:a pris i internationell tävling, färdigställt år 2018.

Adidas Meet & Eat_18_credit COBE

Ritningar och byggnadsmodell:

Fler berättelser
Klädhängare i koppar – The Copper Rack av Kristoffer Fransson

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.