David Obendorfer’s BMW CS Vintage koncept hyllar E9-serien från 1968

Designern David Obendorfer har tagit fram konceptet BMW CS Vintage som en modern tolkning av 1968 års BMW E9-serie av Giovanni Michelotti.

BMW-CS-Vintage-Koncept-1

Konceptet är egentligen inriktad på två stycken tidigare modeller, dvs BMW 200 CS (E120-serien) och E9-serien av Giovanni Michelotti. Den förstnämnda modellen blev väldigt framgångsrik tack vare den förträffliga prestandan och robusta byggkvaliteten.

BMW-CS-Vintage-Koncept-2

BMW beslutade sig därför att utveckla en uppföljare med ny interiör och en ny generation raka sexcylindriga motorer. Man lät italienaren Giovanni Michelotti från Turin omforma den gamla fronten, varpå han tog bort de rektangulära strålkastarna och skapade en ny pilformad front med en svart mask för de runda strålkastarna.

BMW-CS-Vintage-Concept-3

Den här förändringen visade sig bli en av de viktigaste BMW någonsin genomfört eftersom den gav dem en stark identitet och igenkännbar personlighet. I över 35 år har nu samtliga BMW-modeller burit de fyra runda strålkastarnas som ett signum för sin identitet.

BMW-CS-Vintage-Concept-4

David Obendorfer’s koncept, BMW CS Vintage har baserats på samma platform som den nuvarande 6-serien. Den har även moderna proportioner och minimalistiska detaljer jämfört med E9-serien från 1968.

BMW-CS-Vintage-Concept-5

Interiören är minimalistisk och består av högkvalitativa material som trä och handsytt läder. De för fyra runda mätarna ovanför ratten har bytts ut mot moderna TFT-skärmar som är fritt programmerbara.

BMW-CS-Vintage-Concept-6

BMW-CS-Vintage-Concept-7

BMW-CS-Vintage-Concept-8

BMW-CS-Vintage-Concept-11

BMW-CS-Vintage-Concept-12

BMW-CS-Vintage-Concept-13

BMW-CS-Vintage-Concept-14

Fler berättelser
Färgglada konstverk av illustratören Oli-B

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.