Den här regnbågsfärgade fårflocken finns på riktigt

Bilderna på den här regnbågsfärgade fårflocken är faktiskt inte retuscherade i photoshop. De är tagna av fotografen Gray Malin, som reser jorden runt för att fånga oförglömliga bilder.

dromfargm10

I projektet som heter ”Dream Series” har den amerikanska fotografen rest till Australien för att uppfylla en dröm som han haft de senaste sju åren.

”I början av min karriär läste jag en berättelse på nätet om en skotsk fårbonde, som hade färgat ullen på sin flock i ett försök att avskräcka tjuvar på natten. Efter att ha tittat igenom surrealistiska bilder av ljusröda får som betar på gröna ängar, fick jag en vision som dansat i mina tankar under de senaste sju åren – någonting jag aldrig trott skulle vara möjligt.”

Denna Drömlika regnbågsfärgade fårflocken finns i verkligheten

Efter att ha rådfrågat en grupp experter begav sig Gray Malin till en familj i Australien, som sysslat med uppfödning av får i tre generationer. Man sprayade ett giftfritt vegetabiliskt färgämne på fåren som löser sig med vatten. Verktyget man använde till att spraya på färgen med, används egentligen för att spraya på ett medel som motverkar fästingar och löss.

dromfargm1

”Får är bokstavligt talat fåraktiga – de lyssnar inte på kommandon utan försöka istället att smälta in i mängden. Precis som människor har de svårt att lämna sin flock och föredrar att leva där de känner sig säkra och bekväma.

dromfargm12

Gray Malin ville ge dessa djur ett sätt att briljera. Genom att färga dem i regnbågens färger hoppas han kunna inspirera andra människor till att våga sticka ut och följa sina egna drömmar.

dromfargm3

20% av intäkterna från försäljning av bilderna kommer att gå till Make-a-Wish Greater Los Angeles Foundation, som hjälper sjuka barn att förverkliga sina drömmar.

dromfargm4

dromfargm8

dromfargm9

dromfargm5

dromfargm7

dromfargm11

Fler berättelser
Tullhusbron i Norrköping av Erik Andersson Arkitekter

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.