Listan med de bästa projekten inom interiör 2013

Det har varit svårt att sammanställa en summering av det bästa inom kategorin interiör 2013. Många olika typer av miljöer och stilar har publicerats på DesignWorld och de flesta har varit riktigt bra. Listan som följer innehåller en blandning av de mest intressanta och annorlunda projekten.

googledatacenter interiör 2013

Bilden ovanför föreställer ett av Google’s många serverhus och är taget av fotografen Connie Zhou. Bilden visar hur välutvecklad internet-jätten faktiskt är och vilken avancerad infrastruktur som behövs för att klara av alla sökningar.

crimea9 - bästa inom interiör 2013

Vasiliy Butenko, en inredningsdesigner från Ukraina ligger bakom den här lägenheten i staden Krim, vilken blandar jordnära kulörer med svarta och bruna toner.

Sparbanken112
Bild © Jason Strong

Sparbanken Rekarne i Eskilstuna av Coco Form är en vågad interiör som förändrat bilden av en traditionella bank. Material som plexi, betsad ask och borstad koppar har varit viktiga komponenter i projektet.

eurostarredesign1

Kända Brittiska designstudion Christopher Jenner gjorde denna interiör som förslag till de nya Eurostar-tågen, mellan Frankrike och England.

MFW018 - bästa interiör 2013

Vinkällaren Magnusson Fine Wine av Stockholm Design Lab och Thomas Eriksson Arkitekter publicerades under mars på DesignWorld. Det är en banbrytande ”modern” vinkällare, där man kan lagra sina viner under optimala förhållanden.

omvandlandelagenhet2 - bästa interiör 2013

Detta är en välgenomtänkt lägenhet på 60 kvm av Vlad Mishin som innehåller ett antal omvandlande block gjorda av svart metall och plywood. Bakom blockväggen finns nödvändigheter som kök, sovrum, tv och badrum.

tublagenhetnyc5

Arkitekten David Hotson har skapat ett unikt penthouse i New York, med egen inomhusrutschkana av polerat stål.

batmankontor5

Ukrainaren Igor Sirotov’s konceptuella kontor har inspirerats av Batman-filmen The Dark Knight med ett belyst tak.

karl-lagerfeld-parisian-apartment-3

Karl Lagerfeld’s gigantiska våning i Paris med möbler från kända tillverkare som Cassina, Kreo Gallery och Established & Sons, blev väldigt omskriven under året.

Guise - Concept store DV © images Brendan Austin (13) - Low res

Konceptbutiken för D&V i Stockholm av arkitektbyrån Guise är neutral, flexibel och utnyttjar utrymmet på ett optimalt sätt.

masquespaciodrmanz2

Studion Masquespacio designade en skrikig butik till Doctor Manzana, ett Spanskt företag som reparerar samt servar surfplattor och mobiltelefoner.

studioverket19

Studioverket’s interiör i Stockholm av Toki Drobnjakovic and Per Sundberg ligger i lokaler som tidigare användes av en känd strippklubb.

Fler berättelser
Gigantiskt paraply ska rädda polarisarna

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.