Mörkbruna träkuber

Listan med det bästa inom konst 2013

De populäraste projekten inom kategorin konst 2013 på DesignWorld, består till största delen av skulpturer och installationer.

originofthebeginning konst 2013

Konstnären Levi van Veluw från Nederländerna klädde in ett helt rum i mörka träkuber i sitt projekt ”Ursprungets start”.

In-The-Field-of-Gold - konst 2013

En serie bilder av amerikanska konstnären Ellen Jantzen visar spökliknande träd i blandade miljöer. Syftet är att de ska representera hur viktiga träden är för människan, eftersom de tillverkar syre som vi behöver för att andas.

matchstickmen13 - konst 2013

Wolfgang Stiller’s installation, ”Matchstick Men” blev väldigt uppmärksammad under 2013, då han monterade brända huvuden på träpinnar och bäddade ner dem i tändsticksaskar.

3D-Street-Art-by-Eduardo-Relero

Argentinska gatukonstnären Eduardo Relero reser runt i världen och målar 3-dimensionella illusioner på gatorna.

meltceramics4

Smältande keramik av Livia Marin föreställer föremål som gått sönder och sedan smälts ner i pölar.

paper-1

Dessa skulpturer är tillverkade från papper som lagts på lager av Rogan Brown. Det kan ta upp till 5 månader att färdigställa en pjäs.

nickervinckskultur5

Belgaren Nick Ervinck arbetar också med att skapa skulpturala ”utomjordiska” former med hjälp av CAD-program (Computer Aided Design).

skeletons

Hobbyfotografen Darren Pearson bor i Los Angeles, Kalifornien och sysslar med att ta fram avancerade ljusillustrationer.

MonaLisaPixelated

Detta tvådimensionella ansikte föreställande Mona Lisa, är en del utav Alexander Khokhlov och make-up artisten Valeriya Kutsan projekt ”2D eller inte”. Man har målat på ansikten och fått dem att se ut och vara tvådimensionella.

thedownwardspiralmm

Marcus Mårtenson’s serieliknande konstverk om livet är både spännande och annorlunda.

Fler berättelser
Timekeeper skildrar vardagsrum från Kinesiska Yixian

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.