Summering av det bästa inom produktdesign 2013

En lista på några av de bästa innovationerna inom produktdesign 2013. Det är smarta produkter som förbättrar ergonomin, säkerheten och miljön.

farglos1 - bästa produktdesign 2013

Miljövänligare Coca-Cola-burkar av industridesignern Harc Lee som behåller dagens utseende, med tar bort färgtillsatser.

traknivar1 - bästa produktdesign 2013

Ett knivset från The Federal (FDRL) med en bas gjord i trä, skiljer sig från den stora massan.

digital wallet 02 - bästa produktdesign 2013

Digital Wallet är en digital plånbok av Fredrik Palmblad från Göteborg. Digitala pengar blir mer och mer populärt i dagens samhälle. Därför behövs innovativa lösningar för att förenkla handel och överföring av pengarna.

smartguide7

Smart Guide är en lösning på ett vanligt förekommande problem med sladdar på kontor eller i hemmet. Industridesignern Marin Myftiu från Albanien ligger bakom konceptet.

hyt-hydrowatch2

Företaget HYT’s hybridklocka har en vätskefylld ring omkring urtavlan som mekaniskt driver två kolvar för att få klockan att fungera.

dskopp2

Ännu ett irriterande problem i vardagen har designern Kim Keun Ae löst med sin droppsäkra kaffekopp. En enkel skåra på koppen nedre del stoppar eventuella droppar från att nå koppens undersida.

vvagguttag1

Ergonomin i hemmet är viktig och ett problem många äldre har är när de behöver huka sig för att försöka passa in kontakten i eluttaget. Det här vinklade eluttaget av Sungmin Hong, Yubin Choi, Yun Kim, Mi Jang och Seokgyu Hwang löser problemet.

Whirlpool Induktionsugn_2

Under året släppte Whirlpool marknadens första induktionsugn som man kallar för 6th Sense. Ugnen halverar tillagningstiden och åstadkommer ett jämnare resultat än tidigare.

ipadair5

Apple släppte iPad Air, en surfplatta som endast är 7,5 mm tjock, vilket är 20 procent tunnare än tidigare än föregångaren.

hammer_in_hand

Designern Shi Qiang tog fram ett handtag som kan användas vid olyckor för att slå sönder fönster på tåg eller bussar.

Fler berättelser
Markus Johansson barstol för mugg
Barstol med slumpmässigt arrangerade träplankor för Mogg

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.