Kompakt mikrohus för människor som gillar att flytta

Arkitekten Gabrijela Tumbas Papic har ritat ett kompakt mikrohus, vilket är utformat som ett litet krypin för människor som gillar att flytta ofta.

kompakta mikrohuset

Fördelen med Gabrijela’s mikrohus är dess portabilitet, eftersom det är enkelt att plocka ner och montera upp igen. Det 22 kvm stora huset passar i de flesta klimaten runt om i världen.

Huset kan ligga på stranden, i bergen eller i förorten och kan fungera som exempelvis studentboende eller en tillflyktsplats för den stressade storstadsbon. Det är perfekt för en ung student som tycker om att resa.

Maximalt går det att bo fyra personer samtidigt, eftersom byggnaden har två våningsplan. På nedervåningen finns det kök, toalett och badrum och på övervåningen ett skrivbord samt två sovplatser.

mikrohus3

Såhär ser övervåningen ut med skrivbordet och en dubbelsäng. Huset är dekorerat med träpanel och vita väggar för att utstråla en modernt känsla.

mikrohus9

På nedervåningen hittas köket och ett litet köksbord tillsammans med toalett och badrum. Det finns även en bäddsoffa för övernattande gäster och förvaringsutrymmen inuti trappstegen.

mikrohus8

Här ser man hur soffan på ett mycket praktiskt sätt går att konvertera om till en dubbelsäng.

Fler berättelser
Microgarden: Mobilt växthus av Tomorrow Machine

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.