Italienska tillverkaren av trägolv Berti, har officiellt börjat samarbeta med modemärket Diesel i ett möbel och livsstilsprojekt som företaget kallar för Diesel Living.

Det är första gången någonsin som modemärket samarbetar med en golvtillverkare som Berti, vilket resulterat i ett unikt trägolv med gradient.

diesel-berti-tragolv-2

Sedan 2008 har Diesel genomfört en rad olika samarbeten med Italienska tillverkare. Kollektionen Diesel Living samarbetar bland annat med stora producenter som Foscarini för lampor, Moroso för möbler, Scavolini för kök, Zucchi för textilier och företaget Seletti för accessoarer.

För Berti har samarbetet med Diesel öppnat upp en dialog mot nya målgrupper. Det är en möjlighet att utforska alternativa synsätt på livet och boendet, vilket stärker företagets position hos arkitekter och formgivare.

diesel-berti-tragolv-3

Kollektionen Diesel Living är skapad av Diesels kreativa team, för att sedan utvecklas och tillverkas av Berti. Tillsammans har man tagit fram ett trägolv med gradient som kallas för ”Shadow” och som består av 22 olika ytbehandlingar.

Under möbelmässan i Milano mellan 14-19 april kommer man att täcka Diesels 400 kvm stora monter med Berti’s nya trägolv.

diesel-berti-tragolv-4

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.