digital bild på sjö av Erik Johansson

Digital bild på sjö av Erik Johansson – splittras som en spegel

Svenska fotografen Erik Johansson är känd för sina retuscherade bilder som föreställer fantasifulla motiv. I sitt senaste projekt har han tagit en digital bild på en sjö och retuscherat den till att splittras som en krossad spegel på marken.

Erik Johansson är självlärd i både fotografering och retuschering. Han upptäckte tidigt att det var kul att ändra och retuschera bilder i och med att han fick sin första digitalkamera år 2000. Erik kände då ett starkt behov att göra någonting mer med bilderna och började leka med dem i datorn. Detta ledde till att han upptäckte bildmanipulering.

Inspirationen hämtar Erik Johansson från allt han stöter på i sitt dagliga liv, samt från andra konstnärers arbeten och musik. Men majoriteten av inspirationen hämtas från konstnärerna.

Det har krävts flera månader planering, fotografering och digital redigering för att skapa den senaste bilden som heter ”Impact”. Erik Johansson har hittat en kanot och en modell, samt köpt 17 kvadratmeter spegel för att åstadkomma effekten av en krossad sjö. Fotograferingen av objekten genomfördes i ett stenbrott, för att sedan kombineras med bilden på sjön i Photoshop.

Projektet har fotograferats med en Hasselblad H5D-40, samtidigt som hela processen även filmats med en 4k GoPro-kamera.

Fler berättelser
Vanmoof 10 Electrified är en smart elcykel

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.