Doctor Manzana är en butik, specialiserad på att erbjuda teknisk service för surfplattor och mobiltelefoner. Man säljer också mindre tillbehör till dessa enheter. Designstudion Masquespacio fick uppdraget att utveckla en ny interiör och ett nytt varumärke till Doctor Manzanas första butik i Valencia, Spanien.

Doctor Manzana, butik + varumärke av Masquespacio

© David Rodríguez

Projektet utgår ifrån de nödvändigheter varumärket krävde för att öppna sin första fysiska butik. Innan fanns tjänsterna endast tillgängliga online. Syftet med det nya varumärket är att stärka Doctor Manzanas identitet och att tillämpa den till fysiska butiken. Man har tagit fram en ny logotyp, som ska ge intrycket av en pekskärm med en reflektion som lutar 54 grader. Denna vinkeln har gjorts till en grundpelare för hela identiteten, dvs  nästan allt lutar 54 grader.

masquespaciodrmanz2

© David Rodríguez

Masquespacios creative director, Ana Milena Hernández Palacios berättar att färgerna valts ut efter ett sjukhus, då ordet Doctor finns med i företagsnamnet. Först hade man tänkt att bygga konceptet kring ett sjukhus, men för att undvika en konventionell design så slopades det alternativet. Den blå och gröna färgen behölls som referens till ordet Doctor. Två ytterligare färger har lagts till i profilen, en laxrosa för fashionistas och en lila för freaks.

masquespaciodrmanz7

© David Rodríguez

I fönstren har man lagt in texten: ”Doctor Manzana? Is it an orthopedic doctor? No! It’s a team of technicians specialized in smashes, drops and accidents for smartphones and tables”. För att få en industriell känsla i butiken så har väggarna klätts in med räfflade plattor av galvaniserat stål. Resten av interiören är vit med vita möbler.

masquespaciodrmanz8

© David Rodríguez

Masquespacio visar att kreativiteten i ett projekt som det här är gränslös och att höga budgetar inte alltid är nödvändiga för att utveckla effektfulla varumärken.

masquespaciodrmanz4

Design: Masquespacio
Designer: Ana Milena Hernández Palacios
Färdigställt: 01/11/2013
Area: 40 kvm
Klient: Doctor Manzana (hemsida)

Adress: Reino de Valencia 18 – 46005 Valencia
Fotografi: David Rodríguez

masquespaciodrmanz3

© David Rodríguez

masquespaciodrmanz5

© David Rodríguez

masquespaciodrmanz6

© David Rodríguez

masquespaciodrmanz9

© David Rodríguez

masquespaciodrmanz10

© David Rodríguez

masquespaciodrmanz11

© David Rodríguez

masquespaciodrmanz12

masquespaciodrmanz13

© David Rodríguez

masquespaciodrmanz14

© David Rodríguez

masquespaciodrmanz15

© David Rodríguez

masquespaciodrmanz16

© David Rodríguez

masquespaciodrmanz17

© David Rodríguez

masquespaciodrmanz18

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.