drinkglas

Drinkglas av Jakobsen Design med konisk sugrörshållare

Industridesignern Martin Jakobsen och hans studio Jakobsen Design i Tjeckien har skapat ytterligare ett sfäriskt drinkglas, den här gången med en konisk sugrörshållare.

– Jag tillbringade flera månader för att komma på en helt ny design som heter Poly, säger Martin Jakobsen i ett pressmeddelande.

Poly drinkglas med konisk sugrörshållare

Poly är ett drinkglas som består av ett glas, sugrörshållare och ett sugrör. Den mest essentiella detaljen på produkten är den koniska tratten, vilken fungerar som en hållare för sugröret i mitten av glaset. Det är ungefär som att ha en stolpe i drinken.

Beställare kan därmed välja att sätta små flaggor på sugrörets ovansida, för att skapa cocktaildrinkar med synliga företagslogotyper. Den koniska tratten är avtagbar för att möjliggöra enkel och praktiskt rengöring av drinkglaset.

Poly_Jakobsen_4

Mixology Lab är platsen där idéer föds till de bästa drinkar i världen. Här finns bubblor och glas gömda i ett moln av kväve, en upplevelse man sent kommer att glömma. Det är en kombination av alkemi-design och skönhet, ett drinkglas som utforskar experimentella metoder inom modern mixologi.

Jakobsen Design grundades år 2010 av Martin Jakobsen och har sedan dess fått beställningar av ett flertal stora hotell, restauranger och barer. Bland annat Burj Al Arab och Ritz Carlton i Saudiarabien.

Poly_Jakobsen_1

Fler berättelser
Mercedes F 015: Autonom lyxbil med lounge-liknande interiör

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.