Ekologisk träcykel lanseras under designveckan i Milano

Under designveckan i Milano 2015 presenterade den italienska designern Matteo Zugnoni en ekologisk träcykel med inbyggd stötdämpning.

Ekologisk träcykel presenterades under designveckan i Milano 2015

Cykeln ”WooBi” etablerar en känslomässig kontakt med användaren med sin miljövänliga och organiska design. Den har en traditionell och simpel ram i robust trä, som kan återvinnas helt ut. Fördelen med att använda trä som material, är att man får en inbyggd stötdämpning i hela konstruktionen.

Det är en kombination av minimalistisk estetik och nya teknologier som gör ger WooBi sitt unika formspråk. Den har exempelvis remdrift av Gates Carbon Drive för maximal tystnad, renlighet och bästa möjliga flöde. Matteo Zugnoni’s träcykel visas som en del av 5vie Art + Design utställning i Milano.

cykeln-woobi3

En annan fördel med WooBi’s är den anpassningsbara designen. Ramen är byggd av trä, medan hjulen finns tillgängliga i olika färger. Även sadeln är anpassningsbar och går att få i flera lädernyanser.

Jämfört med den typiska stadscykeln är WooBi unik med sin trä-baserade design och stötdämpande komfort. Trots detta är den inriktad mot en bred målgrupp som inte bara ser cykeln som ett transportmedel, utan som en följeslagare med ren design.

cykeln-woobi2

Fler berättelser
Apple Power Mac G5 konverterad till möbler av Klaus Geiger

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.