El Pangue i Chile är optimerad att uttnyttja utsikten

El Pangue är ett nybyggt hus med grunden på en brant designad av Elton+Leniz Arquitectos Asociados och optimerad till att utnyttja den vackra utsikten över stilla havet maximalt.

El Pangue

Huset består av fyra stycken plan och tre terrasser som hänger ihop och disponerade att utnyttja nivåskillnaderna i branten på ett bra sätt. Längst ner så finns garage, parkeringsplatser samt förvaring. En trappa upp på nästa plan så har man lagt alla husets sociala rum, som t.ex. vardagsrum, kök, lekrum och matsal. Den tredje våningen har alla sovrum förutom huvudsovrummet som finns på fjärde planet.

El Pangue

Huset som ligger i Chile i orten El Pangue täcker en yta på 437 kvm tillverkat i betong, trä och glas. Alla foton av huset i El Pangue är tagna av Natalia Vial. Från sidan ser man brytningen mellan betong och träpanelen, vilket ger ett rent och modernt utseende som smälter in i den vackra omslutande naturen. Utsikten mot havet är en av de stora höjdpunkterna, på bilden nedanför skymtar man en av tre terrasser.

Fler berättelser
Minimalistiskt lackat bord i björk av Taras Kravtchouk

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.