Energiförsörjande arbetsbord av Marjan van Aubel

Current table är ett arbetsbord av holländska designern Marjan van Aubel som laddar dina elektriska apparater, genom att ta vara på solenergin under dagen.

02 Current Table - Energiförsörjande arbetsbord

Energikällan sitter i den orangea bordsytan i glas och består av ett strålningskänsligt färgämne, som vid kontakt med solljus åstadkommer elektrisk ström. Färgämnet påminner lite om grönt klorofyll-absorberande ljus som finns i växter.

04 Current Table

Den stora skillnaden är att arbetsbordets solceller fungerar inomhus under diffunderande ljus, till skillnad ifrån de vanliga solcellerna som behöver direkt solljus. Current Table eliminerar därför behovet av elkablar vid arbetsplatsen, vilket gör det möjligt att ladda surfplattan eller mobiltelefonen samtidigt som man skickar email eller läser en bok.

05 Current Table

Arbetsbordet utgöras av två huvudsakliga funktioner: Ett system som genererar och förvarar elektricitet samt själva arbetsytan med två usb-ingångar.

03 Current Table

En tommare och mer organiserad bordsyta leder till effektivare energiproduktion och därför är Current table ytterligare ett incitament till att hålla bordsytan städad.

01 Current Table

Det här konceptet skulle kunna utvecklas till att användas i bibliotek, restauranger eller mötesrum för att minska energiförbrukningen.

06 Current Table

Fler berättelser
2Day Languages identitet & interiör av Masquespacio

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.