Enkel mobiltelefon från Punkt

Enkel mobiltelefon från Punkt – mobilen som ger tillbaka ditt liv

I ett samarbete med brittiska industridesignern Jasper Morrison, har Schweiziska teknikföretaget Punkt tagit fram en enkel mobiltelefon som bara har de mest basala funktionerna. Den är tänkt som ett botemedel till dagens beroendeframkallande smartphones.

Mobiltelefonen MP01 presenterades för första gången under London Design Festival 2015 på Somerset House i London. Till en början släpptes den enbart i färgen svart, men har nu kommit i två stycken ytterligare färger: Vitt och brunt.

Punkt MP01 finns i tre färger
Punkt MP01 finns nu i tre färger

Enkel mobiltelefon med kärnfunktionerna

MP01 är en ny okomplicerad mobiltelefon som enbart kan utföra kärnfunktionerna. Det vill säga att skicka sms och ringa. Utan alla beroendeframkallande statusuppdateringar, meddelanden och aviseringar får användaren chansen att fokusera på det som verkligen är viktigt, dvs att leva i nuet.

– Tekniken är ett viktigt verktyg, men våra liv blir alltmer komplicerade, det är därför viktigt att hitta tid att koppla från och återupptäcka de enkla sakerna, säger Petter Neby, grundare och VD på Punkt.

Enkel mobiltelefon som heter Punkt MP01
Enkel mobiltelefon med runda knappar

Mobiltelefonen kan kopplas trådlöst via bluetooth till ett trådlöst headset eller bilen. Användaren kan även synka kontakter med sin PC eller Mac-dator. Utöver SMS-och ringfunktionen har MP01 också en inbyggd kalender och klockfunktion i enkelt format. Ringtonerna har tagits fram i ett unikt samarbete mellan norska ljudkonstnären Kjetil Røst Nilsen och företaget Punkt.

JM-Punkt-2015-MP01-10
Stilren design med kvalitativa material

Stilren design och kvalitativa material

Enheten är skapad av industridesignern Jasper Morrison och tillverkad i material med lång livslängd. Detta är för att åstadkomma en stilren design med premium-känsla, som förstärker användarupplevelsen ytterligare.

Mobilen har ett tunt och stöttåligt ”Gorilla Glass”, som är vanligt bland smartphones idag. Glaset sitter monterat på ett svart skal med en mjuk beröringsyta på baksidan. MP01 må vara en enkel mobiltelefon, men den är verkligen gjord för att hålla. Enheten är fast och bekväm i handen och lätt att lyfta upp från bordet. Den beskrivs som ett genomtänkt motgift till dagens slit och slängkultur.

JM-Punkt-2015-MP01-Paper
MP01 är enkel att greppa och bekväm att hålla

Tanken är att MP01 skall ses som ett självklart alternativ till dagens multifunktionella smartphones. Det vill säga som en uppdaterad version av en traditionell mobiltelefon.

För att åstadkomma detta har man tagit fram ett enfärgat interface med runda knappar, som kontrollerar en enkel LCD-display. Utöver den vanliga skärmen har MP01 ett högkvalitativt ljud med inbyggd brusreducering, samt en långvarig batteritid.

JM-Punkt-2015-MP01-Coffee port+Screen

Fler berättelser
Träknappar till Macbook av RAWBKNY

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.