Espace St-Denis av Anne Sophie Goneau betonar råmaterial

I staden Montreal, Kanada har Anne Sophie Goneau designat en 120 kvm stor lägenheten på bottenplanet av ett trevåningshus. Projektet Espace St-Denis hade som mål att framhäva byggnadens råmaterial och bärande strukturer, vilket visade sig vara tegel, stålbalkar och timmer.

Espace St-Denis framhäver byggnadens råmaterial
© Adrien Williams

Från den lilla hallen vid ingången stiger man direkt in i köket, vilket är i direkt anslutning till vardagsrummet och matsalen. Sovrummet är separerat från resten av interiören, men känns integrerad på grund av glasväggen.

espdenis2
© Adrien Williams

Synliga stålbalkar finns utplacerade längst mitten, timmer hittas längst in i lägenheten och tegelväggar syns i köket och vardagsrummet. Golvet ska imitera betong, men är i själva verket en variant av ljusgrå epoxi, mixad med en matt polyuretan-finish.

espdenis3
© Adrien Williams

Uppvärmningen sköts av ett vattenburet golvvärmesystem och belysningen tillhandahålls av diskreta lysdioder i taket plus bakom köksbänken.

espdenis4
© Adrien Williams

Den svartvita färgsättningen mot dessa råmaterial ger upphov till en ren och stilenlig atmosfär. Vardagrummet sticker emellertid ut med den gröna sammetsoffan och bokhyllan på kortsidan.

espdenis5
© Adrien Williams

Designer: Anne Sophie Goneau
Fotografi: Adrien Williams
Plats: Montreal i Kanada

© Adrien Williams
© Adrien Williams
espdenis7
© Adrien Williams
espdenis8
© Adrien Williams
espdenis9
© Adrien Williams
espdenis10
© Adrien Williams
espdenis11
© Adrien Williams
espdenis12
© Adrien Williams
espdenis13
© Adrien Williams
espdenis14
© Adrien Williams
espdenis15
© Adrien Williams
espdenis16
© Adrien Williams

espdenis17

Fler berättelser
Soffbord av Duffy London föreställer havsdjupet

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.