Sociala nätverket Facebook är stora sponsorer av Internet.org med målet att kunna erbjuda världens 5 miljarder människor ett billigt internet.

S50_DesertBrown_1366_Titan_Aerospace

Bild: Titan Aerospace

Techcrunch har nu avslöjat att Facebook kan vara påväg att köpa New Mexico-företaget Titan Aerospace, vilka tillverkar soldrivna flygande drönare som kan flyga jorden runt i 5 år innan det är dags för landing.

Det går rykten om att prissumman ligger på ungefär 60 miljoner USD, vilket i motsvarar ungefär 384 miljoner svenska kronor. Tanken är att dessa drönare ska användas till att sända ut trådlöst internet till områden med dåligt eller ingen uppkoppling som exempelvis Afrika. Titan Aerospace ska isåfall få uppdraget att bygga 11000 av dessa flygmaskiner som är billigare och effektivare än vanliga satelliter.

S50_FARM_1366

Bild: Titan Aerospace

De två drönar-modellerna: Solara 50 och Solara 60 kan startas under natten och då drivas med batterier, för att vid soluppgången samla på sig tillräckligt med energi för att stiga 20 km över havet. På den höjden kan de stanna i 5 år innan det är dags för första landningen. Därför skulle de vara utmärkta Internetleverantörer för svårtillgängliga områden.

S50_HighAlt1_1366

Bild: Titan Aerospace

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.