Fällbar elcykel löser problem för urbana pendlare

Tre entreprenörer från Argentina hoppas kunna ändra sättet vi människor pendlar i urbana miljöer med ett nytt färdmedel. Gi FlyBike är en fällbar elcykel som enkelt kan lånas ut till vänner via en app i mobiltelefonen.

fällbar elcykel ska hjälpa urbana pendlare

Gi FlyBike kommer att finansieras med en Kickstarter-kampanj som lanserades för ett par veckor sedan. Kampanjen har redan dragit in över 1,6 miljoner SEK, vilket är 1 miljon mer än det ursprungliga målet på 600,000 SEK.

fällbar elcykel ska underlätta för pendlare

Det tar ungefär en sekund för användaren att fälla ihop cykeln, så att den kan bäras och förvaras utan problem. En lätt ram i aluminum ger cykeln en total vikt på 17 kg, vilket självklart underlättar när den ska lyftas.

gi-flybike-4

En integrerad elmotor med en räckvidd på 60 km hjälper användaren att nå en hastighet av 25 km/h. Styret är också utrustat med USB-portar, så att man kan ladda mobiltelefon med strömmen som genereras från trampandet.

fällbar elcykel

Det finns en tillhörande app som styr olika funktioner i Gi FlyBike. Med appen kan man kontrollera en inbyggd GPS, LED-lampor och ett smart låssystem som automatiskt låser när användaren befinner sig längre bort än 3 meter från cykeln.

gi-flybike-7

Fler berättelser
usbidi
UsBidi lanserar intelligent smartphone-laddare med LED-indikator

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.