För att kontrastera den bleka interiören på Victoria & Albert Museum i London har designerna Laetitia de Allegri och Matteo Fogale installerat en färgglad akryltunnel längst med bron över renässans- och medeltidsgalleriet.

färgad akryltunnel installeras på en bro i V&A Museum, London

Bild: Ed Reeve

Installationen ”Mise-en-abyme” är en hyllning till enpunktsperspektivet som upptäcktes under renässanstiden. Den består av ett landskap av överlappande semi-transparenta former, som leker med vår förmåga att uppfatta perspektiv.

LDF15_V&A_MiseEnAbyme_AllegriFogale_EdReeve_1

Bild: Ed Reeve

Raderna av semi-transparenta plattor på bron ska representera de rutnätslinjer som finns på perspektivritningar från renässansen. Detta ger människor en illusion av ett djup som drar in åskådaren i installationen. Samtliga plattor har en egen form och egen färg för att ge intrycket av att bron öppnas utåt eller stängs inåt, beroende på vart ifrån man tittar.

LDF15_V&A_MiseEnAbyme_AllegriFogale_EdReeve_5

Bild: Ed Reeve

Designers: Laetitia de Allegri och Matteo Fogale
Fotografi: Ed Reeve
Plats: Victoria & Albert Museum, London

LDF15_V&A_MiseEnAbyme_AllegriFogale_EdReeve_2

Bild: Ed Reeve

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.